För LQ Coacher

Kopieringsunderlag

Årsredovisning

2016-05-16

Lions Basket Cup i Nacka

Söndagen den 15 maj 2016 spelades finalerna Lions Basket Cup i Nacka och Lions Quest var med som utställare och prisutdelare.

Det var det 33:e året i rad för Lions Basket Cup. Lions medlemmar i Lions distrikt 101-A (Stockholm, Sörmland, Gotland) sponsrar cupen varje år. En av Lions medlemmar, Ellert Karlsson från Lions Club Färingsö, kom på idén med basketcupen och han har drivit den i alla år tillsammans med sin fru Ann-Cathrine, som har designat matchtröjorna, och med god hjälp av Kjell Tallén på Stockholms Basketdistriktsförbund.

Under vintern och våren spelade mer än 200 lag matcher för att kvalificera sig till finalerna och till söndagens finaler fanns det 20 lag med killar och tjejer i olika åldersklasser från 10 - 19 år. Det spelades många bra matcher och i den sista av dem var oavgjort vid full tid, så det krävdes fem minuters förlängning för att kunna avgöra matchen.

Efter varje match var Ellert och Ann-Cathrine från Lions samt Anders Medin från Lions Quest prisutdelare. Det delades ut pokaler, medaljer, pris till bästa spelare, domarnas fair play-pris och choklad till alla de lag som deltog i finalmatcherna. Tack till alla spelare, ledare, föräldrar och publik som alla gjorde detta till ett jättebra evenemang.